De start-up studio eFounders gevaloriseerd op 1 miljard

Een portfolio gevaloriseerd op 1 miljard, en dat in de 8 jaar dat het bestaat: dat is de krachttoer die de start-up studio eFounders, gevestigd in Brussel en Parijs, uitgehaald heeft. Na 18 start-up creaties zet de studio zijn momentum voort

post-image-3

Het model lijkt simpel! De eFounders studio, die 14 mensen tewerkstelt, vindt ideeën en neemt vervolgens een team ondernemers aan die in het kapitaal deelnemen. Vervolgens komen er fondsenwervingen en eFounders vermindert bij elke etappe zijn deelname. Er hebben al vier exits plaatsgehad, waaronder Aircall dat 300 mensen tewerkstelt, en Front Spendesk dat er 150 telt.

De meeste deelnames zijn echter nog niet rendabel, omdat zij nog in ontwikkelingsfase zitten. Het doel dat eFounders zich stelt is om niet meer dan 5 nieuwe dossiers per jaar uit te brengen. Het gezamenlijke omzetcijfer van de gecreëerde bedrijven bedraagt nu meer dan 250 miljoen per jaar.

Thibaud Elzière, een van de medeoprichters (samen met Quentin Nickmans) bevestigt nu een goede kruissnelheid bereikt te hebben, en een `artisanale` kant te willen behouden bij het creëren van elke starter.

Back to top button
Close
Close