Belgische start-up TrustUp.be haalt 850.000 euro op

TrustUp.be, een start-up die een platform biedt voor netwerken tussen particulieren en bouwbedrijven, heeft onlangs een fondsenwervingscampagne van 850.000 euro afgerond met LeanSquare, Investsud en de historische particuliere aandeelhouders. Deze kapitaalverhoging zal haar in staat stellen haar groei te versnellen en zich te vestigen op de Belgische renovatiemarkt.

post-image-3

Hoewel meer dan 4 op de 10 Belgen het afgelopen jaar thuis werk hebben verricht, gaf 47% van hen aan dat ze bang waren om aan de slag te gaan. Het TrustUp.be-platform stelt hen in staat een einde te maken aan de problemen van vertrouwen en transparantie die in de bouwsector bestaan.

 "Een op de twee Belgen is bang om een bouw- of renovatieproject aan te vatten", legt Sébastien Remacle, medeoprichter en CEO van TrustUp.be, uit. "Het is een zeer beangstigende markt, zowel voor particulieren als voor bouwprofessionals. Het is onze ambitie om een einde te maken aan de meest voorkomende problemen en een waaier van diensten aan te bieden, zowel voor particulieren als professionals. "voegt hij eraan toe.

Tot op heden hebben al meer dan 10.000 mensen gebruik gemaakt van de diensten van de start-up. In feite verwelkomt het meer dan 1.500 bezoekers per dag op zijn platform.

Bedrijven streng geselecteerd

De startende onderneming voert een volledige screening uit van bedrijven die zich bij haar gemeenschap willen aansluiten. Alle worden geverifieerd op basis van hun financiële situatie, de geschiedenis van hun manager, sociale en fiscale schulden of hun toegang tot het beroep.

Slechts 60% van de bedrijven op de markt voldoet aan deze criteria: "Deze volledige screening laat ons toe om, in meer dan twee jaar van activiteit, nooit een geval van frauduleus faillissement te hebben gekend. "verklaart Anaïs Ehlen, COO van de startende onderneming. 

Een sector die achterblijft bij de verwachtingen

Ondanks de sterke groei van de afgelopen jaren is de bouwsector een van de meest onderontwikkelde sectoren op het gebied van digitalisering. 

"We willen een revolutie teweegbrengen in de wereld van de werken, die al tientallen jaren niet meer is geëvolueerd, en we willen innovatieve oplossingen bieden aan een markt die zich in een volledig digitale transitie bevindt. Alle lichten zijn groen. Sinds onze lancering hebben we een zeer goede groeicurve laten zien en overtreffen we de doelstellingen voor 2019. Deze nieuwe kapitaalverhoging zal ons in staat stellen om ons product en onze verkoopkracht in heel België te ontwikkelen. ", legt Sébastien Remacle uit.

De in 2017 gelanceerde en in heel Franstalig België aanwezige start-up heeft al meer dan 500 professionele klanten aangetrokken en zou "snel moeten uitbreiden over het hele land". 

Het jonge team verwelkomt FINANCIERE DU BOIS, een dochteronderneming van Investsud, als onderdeel van haar aandeelhoudersbasis, en ziet een aantal van haar historische investeerders hun positie versterken, waaronder LeanSquare (groep Noshaq), die haar steun na een eerste interventie van 18 maanden geleden vernieuwt.

"TrustUp's waardepropositie is uniek in de markt", legt Laurent Burton, President van LeanSquare, uit. "Het platform wordt een echte toolbox voor de ondernemer, van marketing tot administratief beheer. Individuen vinden professionals betrouwbaar, wat hen de zekerheid geeft dat het werk zal worden uitgevoerd.

Tot slot worden we verleid door de uitvoeringscapaciteit van het managementteam. In deze context is LeanSquare zeer verheugd hen opnieuw te kunnen ondersteunen in hun groei.".

"De spelers in de houtindustrie, die we goed kennen, lijden onder een gebrek aan online aanwezigheid en dankzij TrustUp kunnen ze deze zwakte overwinnen, nieuwe klanten werven en beschikken over goed ontworpen tools om het beheer van hun klantcontacten te vergemakkelijken", zegt Gilles Koestel, COO van Financière du Bois, "Bovendien waren we onder de indruk van de maturiteit, de creativiteit en de complementariteit van het team dat TrustUp met veel energie drijft".

Back to top button
Close
Close