"Bring your own meeting", de ultieme oplossing voor het hybride werken

De pandemie heeft de kantoorcultuur onherroepelijk veranderd en het telewerken bespoedigd, dat vooraan integraal deel uitmaakt van de ervaring van de medewerkers. Vandaag meent 81%, alle leeftijden dooreen genomen, dat "Bring your own meeting" de definitieve oplossing is voor het nieuwe normaal in de wereld van werk.

post-image-3

Alhoewel telewerken niet meer weg te denken is, geven de werknemers zelf toe dat het belangrijk is terug te keren naar een regelmatige interactie op het kantoor.
Een onderzoek van Barco, uitgevoerd naar hybride vergaderingen, toont aan dat 8 medewerkers op 10 nu gewonnen zijn voor een hybride manier van werken, gebaseerd op anderhalve dag per week thuiswerken.

De meeste bedrijven zijn zich bewust van deze achterliggende trend en hebben diverse soorten hybride systemen op lange termijn uitgerold, die een mix bieden van werken op kantoor en op afstand.
Een nieuwe situatie die niet alleen de ervaring van de werknemers beïnvloedt, maar ook de algemene performantie van de bedrijven.

Toch zullen er in de volgende maanden en jaren nog veel uitdagingen aangegaan moeten worden. Als de hybride manieren van werken productief en vruchtbaar willen zijn, dan moeten de problemen opgelost worden die verband houden met de technologie in vergaderzalen.

Het probleem stelt zich in mindere mate bij digitale agentschappen, die al lang gewend zijn aan digitale tools, maar dat is niet het geval bij sommige adverteerders die gewend zijn aan meer traditionele manieren van samenwerken.
Want ondanks het algemene enthousiasme voor hybride samenwerking, blijven de meeste kantoormedewerkers weinig, en zelfs helemaal niet geneigd om hun nieuwe manier van vergaderen op te geven die gebaseerd is op de laptop: 71% van de 800 ondervraagde werknemers wereldwijd verkiest hybride vergaderingen te organiseren vanop de eigen laptop.

Sinds zij thuis begonnen te werken willen de werknemers gemakkelijk vergaderingen organiseren vanop hun laptop, waarbij zij gebruik maken van hun diverse videoconferentieplatformen.
Volgens het laatste onderzoek van Barco verkiest 70% van de ondervraagde werknemers om de eigen laptop te gebruiken in plaats van systemen in vergaderzalen.

Teleurgesteld over de huidige technologische kantoorinfrastructuren, geeft 65% van hen toe dat zij er moeite mee hebben om de verschillende vergaderzalen te configureren, en 48% om verbinding te leggen met audiovisuele randapparatuur zoals schermen, camera`s, luidsprekers en microfoons.

Het onderzoek wijst ook op het feit dat die problemen aan de basis liggen van de stress die 71% van de medewerkers voelt bij hybride vergaderingen.

Het lijkt er dus op dat de veralgemeende invoering van hybride vergaderingen uiteindelijk zal afhangen van de uitrol van meer inclusieve en intuïtieve technologische oplossingen. Met andere woorden, de "Bring your own meeting".
Een verpletterende meerderheid van 81% van de ondervraagde werknemers is het ermee eens dat een gebruiksvriendelijke technologie het vergaderen gemakkelijker maakt.

Andere onderzoeken bevestigen de trend dat veel werknemers (42%) menen dat het nodig is om persoonlijke gesprekken te voeren om ideeën te krijgen.

Willen zij slagen in hun "digitale werkplek"-strategie, dan moeten bedrijven dus zorgen voor hybride vergaderingen die even transparant en intuïtief zijn als face-to-face samenwerking. Een van de manieren om daarin te slagen is om voor zowel de virtuele als face-to-face omgevingen een ervaring te bieden die het ClickShare-team van Barco "Bring your own meeting" noemt.

Het nieuwe normaal in de wereld van werk, waar werknemers videovergaderingen kunnen organiseren, eraan deelnemen en de inhoud ervan delen, door gebruik te maken van het conferentieplatform van hun voorkeur, in gelijk welke bestaande vergaderzaal of -ruimte, vanop hun eigen toestel.

Back to top button
Close
Close