Flowchase, de app die helpt bij uw uitspraak

Flowchase is een Belgische start-up die zich richt tot studenten, om hen te helpen hun uitspraak in het Engels te verbeteren. De app wordt al op verschillende universiteiten en hogescholen gebruikt.

post-image-3

In januari 2020 hebben Robin Guérit en Zoé Broisson, toen nog studenten, Flowchase opgericht. Zij wilden een applicatie creëren die studenten moet helpen, die vaak problemen hebben met hun uitspraak in het Engels.

De app is beschikbaar voor de smartphone en biedt mondelinge oefeningen aan, waarbij de intentie en de tonische accenten geanalyseerd worden en indien nodig automatisch verbeterd. Het is de bedoeling om zo hetgeen de student tijdens zijn studies leert aan te vullen en te verbeteren op punten die moeilijk te corrigeren zijn door de leraar.

Momenteel is de tool beschikbaar in meer dan twintig universiteiten en hogescholen evenals een tiental middelbare scholen. Met een omzet van ongeveer 120.000 euro is het doel van Flowchase om langdurige samenwerkingen aan te gaan. Hiervoor werkt het jonge bedrijf met cohorten studenten die systematisch hun abonnement vernieuwen. De contracten die zij afsluiten zijn eerst pilootprojecten, vooraleer zij voor een lange termijn gaan lopen.

Back to top button
Close
Close