Cybersecurity, dat is een kwestie van digitale DNA

Goede praktijken op het gebied van cybersecurity in het bedrijf zouden ingegeven worden door een `digitaal DNA`. Werknemers ouder dan 30 jaar maken zich zorgen over het gebrek aan competentie op het vlak van beveiliging binnen hun organisatie.

post-image-3

Werknemers ouder dan 30 jaar gebruiken meer best practices op het gebied van cybersecurity dan hun jongere collega`s, die nochtans in de digitale wereld zijn opgegroeid, zo meldt een rapport van de beveiligingsafdeling van beveiligingsspecialist NTT.

Uit het onderzoek blijkt dat werknemers die meer tijd besteed hebben aan het verwerven van kennis en vaardigheden op de werkplek, een sterker `digitaal DNA` ontwikkelen dan hun jongere collega`s. De jongere generatie, geboren in het digitale tijdperk, leeft in een context die door cyberdreigingen gekenmerkt wordt, en is veel minder bezorgd over dit probleem dan hun oudere collega`s.

Door flexibele en agiele werkmethoden gestimuleerd zouden jongere werknemers "meer openstaan voor het gebruik van persoonlijke apparaten op het werk en ze als minder gevaarlijk beschouwen dan hun oudere collega`s". Hoewel er toch meer van hen zijn die zich ongerust blijven over het potentiële risico van IoT.

"De studie heeft het verschil aangetoond in intergenerationele attitudes en gedrag ten opzichte van cybersecurity. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat werknemers goed begrijpen dat beveiliging een zaak van iedereen is en dat dit niet enkel de verantwoordelijkheid van IT is, zoals dat in het verleden het geval kon zijn", zo vat Garry Sidaway, Senior Vice President, Marketing Strategie bij NTT het samen.

 

Back to top button
Close
Close