Focus op AI en banen tijdens de technologie- en handelscommissie

Bij de EU-US top over technologie en handel  lag de focus op de ontwikkeling van artificiële intelligentie en de impact ervan.

post-image-3

Een panel bestaande uit negen bedrijven, vergezeld van de Europese Commissaris belast met de concurrentie en de Amerikaanse Staatssecretaris voor economische zaken, boog zich  tijdens de “Technology and Commerce Council”, die verleden week donderdag en vrijdag plaats had in Leuven, over de impact van artificiële intelligentie op tewerkstelling.

Voor sommige bedrijven zoals Accenture, IBM, Intel, Microsoft, Cisco en Google is het absoluut noodzakelijk om hun werknemers op te leiden in digitale vaardigheden en artificiële intelligentie. Volgens de Europese commissaris “is het essentieel om de digitale diensten te blijven evalueren, want technologie moet de mens dienen, en niet omgekeerd”.

Transatlantische samenwerking
Het belang van deze transatlantische samenwerking werd benadrukt door de Amerikaanse minister. De twee grootmachten zullen geconfronteerd worden met dezelfde uitdagingen, het is dus onvermijdelijk om hand in hand samen te werken om die samen het hoofd te bieden.

De coalitie van de negen bedrijven zal dus de impact van AI op de tewerkstelling analyseren, door zich in eerste instantie te focussen op de sectoren technologie en ICT. Vervolgen zullen zij hun conclusies delen, die dan als basis moeten dienen om oplossingen en initiatieven op te starten die verder gaan dan simpele opleidingen voor opkomende innovaties op de markt.

Back to top button
Close
Close