Netflix ontslaat 2% van zijn personeel

Op 18 mei heeft de gigant van de streamingplatforms het ontslag aangekondigd van ongeveer 150 werknemers. Een beslissing die genomen werd als gevolg van de vertraagde groei van de streamingtelevisiesector.

post-image-3

Enkele weken geleden kondigde Netflix aan dat het voor het eerst in tien jaar abonnees verloren had. Een van de redenen voor dit verlies was de opschorting van het platform in Rusland, wat het aantal actieve gebruikers sterk deed dalen.

De resultaten van het eerste kwartaal duiden op een verlies van 200 000 abonnees, een bericht dat tot paniek leidde op Wall Street.

Het was daarom het plan van Netflix om in de twee volgende jaren de uitgaven te verminderen, terwijl het toch zou blijven investeren in het platform. Tegen zijn zin had de streaminggigant geen andere keuze dan te beslissen om 2% van zijn personeel te ontslaan.

Netflix is tot alles bereid om het tij te keren en zijn positie als koploper in de streaming terug te winnen. Hiervoor tracht het platform oplossingen te vinden voor het verlies aan abonnees. Na het delen van accounts tussen verschillende gezinnen in kaart gebracht te hebben, besloot Netflix om een betalende optie te ontwikkelen om accounts toe te voegen die afkomstig zijn van een ander gezin dan dat van de gebruiker.

En alhoewel het idee eerst uitgesloten was door het streamingplatform, wordt nu toch nagedacht over een goedkoper abonnement dat gefinancierd wordt door reclame.

Back to top button
Close
Close